.

 

stupina productie Apiflora   Stupina de multiplicare Apiflora
Stupina de producţie   Stupina de multiplicare

 

. Extragerea, condiţionarea şi depozitarea mierii din ramele magazin umplute cu ocazia culesurilor de producţie se face în condiţii conforme la sediul exploataţiei întrun laborator apicol utilat şi organizat ca atare.

 

ACTIVITATEA DE PRODUCŢIE ŞI COMERCIALĂ

 

Activitatea de producţie şi comercială a Exploataţiei apicole APIFLORA este axată pe două
direcţii principale:
- producerea şi comercializarea de miere, polen, propolis, ceară, lăptişor de matcă şi apilarnil şi
- fabricarea de regine, roiuri şi familii de albine.
- cel putin 50% au puiet

 

1. Producerea şi comercializarea de miere şi alte produse apicole

 

tei inflorit  

.Trebuie arătat că, pentru obţinerea de culesuri de producţie şi de întreţinere, zona în care sunt localizate stupinele exploataţiei apicole este, putem spune, binecuvântată de Dumnezeu în sensul ca vetrele permanente sunt situate între două păduri de tei, una la circa 2 km si una la 0,7 km şi tot în zonă trece Neajlovul cu o lunca destul de mare cu un mare potenţial melifer.

Tei înflorit
   
     
mazariche   .Astfel, mierea este produsă în stupinele de productie, zonele de culesuri de producţie facilitând, când condiţiile pedoclimatice şi climatice permit, obţinerea de miere polifloră de primăvară de la pomi fructiferi, floră spontană de pădure (arţar, leurdă, păducel, salcie şi altele), miere de rapiţă, miere de sacâm, miere de tei, miere de floarea-soarelui, miere de mană şi miere polifloră de toamnă de la măzăriche, lucernă, trifoi sălbatic, floră spontană de pe terenurile agricole şi din Lunca Neajlovului.
Măzăriche
   

 

bidoane miere

  .Extragerea şi condiţionarea se face utilizând utilaje şi unelte de inox alimentar şi/sau material plastic autorizat a fi folosit în contact cu alimente. Totodată aceste operaţiuni se execută la rece, fără bruscări termice şi prin curgere liberă.
.Ambalarea şi îmbutelierea se face, numai după ce umiditate mierii a coborât sub 18,5%, în borcane de sticlă, recipienti de plastic alimentar sau recipienţi din inox alimentar.
.În afară de miere exploataţia mai produce, pentru comercializare şi consum propriu, polen, propolis, ceară, lăptişor de matcă şi apilarnil.
Bidoane de miere
   

 

 

bidoane miere

 

.Vânzarea mierii şi altor produse apicole se face la locul de producere, la sediul Întreprinderi individuale MÎNDRU MARA VERONICA şi prin colete poştale la o clientelă consolidată cu tendinţă de creştere.
.Suportul legal este dat de înregistrarea, respectiv, autorizarea eliberate de DSVSA Giurgiu.
.În ultimi 8 ani am vândut o cantitate de miere de circa 2,5 tone şi se pare că pe măsură ce creşte numărul consumatorilor de miere stocul de miere va trebui mărit pentru a satisface toate cererile şi a mări portofoliul de clienţi permanenţi.

Produse apicole Apiflora
   

 

miere de salcam miere de tei miere de mana
Miere de salcâm
Miere de tei
Miere de mană

 

miere poliflora   polen   tintura de propolis
Miere polifloră
 
Polen
 
Tinctură de propolis

 

Observaţii


- Preţurile de vânzare la miere sunt:

 

- 28 lei/kg la mierea polifloră ,

- 30 lei/kg la mierea tei ,

- 40 lei/kg la mierea de salcâm şi

- 42 lei/kg la mierea de mană

 

Prețurile de vânzare la polen sunt:

 

- polen uscat în caserolă de 100 g = 8 lei, caserolă de 200 g = 15 lei, ,

- caserolă de 500 g = 32 lei și în caserolă de 1kg = 60 lei

- polen crud în caserolă de 100 g = 10 lei, caserolă de 200 g = 19 lei

- caserolă de 500 g = 50 lei și în caserolă de 1kg = 80 lei

 

Prețurile de vânzare la produse cu propolis sunt:

 

- tinctură de propolis cu alcool de 30 ml = 15 lei,

- tinctură de propolis cu alcool de 100 ml = 50 lei,

- tinctură de propolis spray 30 ml = 30 lei,

- batoane cu propolis pur (95%) = 35 lei/ 100 g ,

- laptisor de matca (Royal gel) 1 g = 1,2 lei,

 

Amestecul de miere cu polen crud, propolis şi laptişor de matcă (gel regal) costă: 45 lei/0,5 kg şi 80 lei/ kg.

Ambalajele (borcanele) din sticlă nu se plătesc, dar bidoanele din plastic alimentar se plătesc și în cazul coletelor poştale clienţii suportă taxele poştale.

 

2. Producerea şi comercializarea de regine, roiuri şi familii de albine

 

regine p2
 
regine p2
 
.Suntem autorizaţi de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie
(autorizaţie nr. 96/07.07.2011), să producem regine din rasa autohtonă (Apis mellifera carpatica) prin multiplicarea unor regine de elită şi o selecţie riguroasă. Pentru obţinerea unor regine de înaltă calitate folosim metoda transvazării simple, care sunt împerecheate în nuclee mari (2 rame 1/2) şi tratate împotriva nosemozeicu fumagilină. Vânzarea reginelor se poate face în perioada iunie-august, acestea fiind împerecheate şi marcate.
 
regine p3
 
.Producem, în scopul vânzării, în perioada sfârşitul lui iunie – mijlocul lui august, roiuri pe rame şi familii de albine cu material de înalt calitate, indemn de boli şi cu regine tinere, împerecheate şi marcate. Roiurile pe rame sunt formate pe 3–5 rame şi familiile de albine sunt derivate din roiuri extinse pe minimum 8 rame.
 
regine p4
 
Ramele sunt acoperite cu albine şi cel puţin 50% au puiet în toate stadiile de dezvoltare, iar celelalte conţin provizii de hrană.
 
regine p5
 
.Comenzile se vor face telefonic sau prin e-mail, la persoana de contact împuternicită de firma producătoare, ocazie când se vor negocia preţurile, condiţiile vânzării (în funcţie de mărimea comenzii şi preţurile uzuale din piaţă), modalitatea şi data posibilă de livrare. După stabilirea fermă a comenzii se eliberează factura proformă în vederea achitării înaintea livrării.Livrarea reginelor se face loco, la adresa stupinei de multiplicare sau prin SERVICII DE CURIERAT RAPID caz in care riscurile transportului sunt asumate de cumparator prin colet poştal în care se vor găsii cuştile cu regine şi albine însoţitoare,hrană, element umidificator şi toate documentele necesare efectuării vânzării şi depunerii cererilor de decontare pe baza PNA. Livrarea roiurilor şi familiilor de albine se face prin ridicarea lor de către cumpărători de la stupina noastră, prilej când se va efectua transvazarea roiurilor sau familiilor în stupii cumpărătorilor. Totodată, cu această ocazie se eliberează toate documentele necesare efectuării vânzării şi depunerii cererilor de decontare pe baza PNA.
.De precizat: NOI NU SUNTEM PLĂTITORI DE TVA, deci decontare pe baza PNA se va putea face în totalitatea sumelor cheltuite, în limita sumelor aprobate de APIA.
 
regine p6