.

 

 Prof.univ.dr.ing.Petre IORDACHE

  • activitate apicolă
 
iordache         În anul 1951, la vârsta de 11 ani lucrează toată vara, la ţară, întro stupină de 300 familii dealbine şi în toamnă devine, ca plată pentru munca depusă, propietar a 2 familii de albine în stupi verticali DADANT şi în prezent deţine, 100 de familii de albine.
        În anii 2004 şi 2005 a condus cursurile de calificare în meseria de APICULTOR organizate la Grupul Şcolar cu profil Agricol Prejmer, jud.Braşov, de Agenţia Naţională de Consultanţă Agricola şi până în 2006 a fost preşedintele Filialei judeţene ACA Braşov şi membru în Comitetul Director al Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România.
        Din punct de vedere editorial şi publicistic a în perioada 2005 -2007 a fost preşedintele Colegiului de redacţie al revistei „ROMÂNIA APICOLĂ” şi a fost editor - senior al revistei „LUMEA APICOLĂ” , în perioada 2007 – 2009.
Actualmente este colaborator la revista „LUMEA SATULUI” susținând rubrica de APICULTURĂ.
În timpul activităţii sale publicistice a publicat 24 de editoriale, peste 100 de articole în domeniul apicol şi cărţile: "Unelte, utilaje şi construcţii apicole" – în Editura Graphica Print, Braşov, 2005, "Plante melifere de foarte mare şi mare pondere economico-apicolă" în Editura Lumea apicolă Print, Bucureşti, 2008 şi "Unelte, utilaje şi materiale apicole – catalog comparativ de preţuri" în Editura Grafica Print, Braşov, 2011.
   

  Mara Veronica MÎNDRU

  • titulară a Î.I. MÎNDRU MARA VERONICA
 
Mara

        Îşi începe activitatea apicolă în anul 2002 când începe să ajute la lucrul în stupină înuşindu-şi cunoştinţele de bază ale apiculturii.
        În anul 2002 a absolvit cursurile pentru acordarea calificării de „APICULTOR” şi îşi organizează o stupină proprie cu 25 familii de albine şi din 2007 începe, pe lângă producere de miere, propolis şi polen, să multiplice regine pentru nevoile exploataţiei apicole “APIFLORA” şi pentru alte stupine în nevoie și să dezvolte roiuri și familii de albine..

         Din 2010 a accesat măsura 141 şi în 2011 a obţinut autorizarea de stupină de multiplicare regine ceea ce i-a permis dezvoltarea stupinei la 70 familii de albine şi dotarea cu utilaje, unelte, laborator apicol şi materialele necesare multiplicării reginelor.